הרצאות מומלצות 2023 - כרטיסים להרצאות מעניינות בכל נושא בישראל והנחות

מחפשים הרצאות מעניינות? הגעתם למקום הנכון. בעמוד הבא נמצא לוח הרצאות מעודכן במגוון רחב של נושאים: הרצאות בנושא מיומנויות לחיים טובים יותר, סדנאות הורים לילדים, דת, בריאות, פוליטיקה, ספורט, עסקים ועוד נושאים רבים אחרים.

רכישת כרטיסים להרצאות היא בצורה קלה ומאובטחת אונליין. ההרצאות מתקיימות ברחבי הארץ באזורים: צפון, השרון, מרכז, שפלה, שומרון, דרום, בין היתר בערים: תל אביב, חולון, ירושלים, חיפה, באר שבע ועוד.

ד"ר מרדכי יושקובסקי - נישואי תערובת בספרות יידיש

נישואי תערובת בספרות יידיש כיצד הנושא הכאוב הזה והיחס כלפיו מצד החברה היהודית מצאו את מקומם ביצירות רבות בספרות היידיש?

סבין יעקובוביץ - הציירת ברת מוריזו – מגדולי האימפרסיוניזם

במשפחות העשירות של הבורגנות הפריזאית של המאה ה-19, הנערות יועדו להינשא ולהקדיש עצמן לבעליהן. החינוך לאומנות היה כתחביב בלבד ומי שרצתה מעבר "לעסוק" באומנות פעלה כנגד התכתיבים החברתיים.

אברהם ועקדת יצחק - מרצה ד"ר אפי זיו

סיפור עקדת יצחק תופס מקום מרכזי ביצירות אמנות. אצל הנוצרים מרמזת העקידה לצליבת ישו ומכאן הפופולאריות של נושא זה. בשורת המלאכים לאברהם והסיפור הטראגי של הגר וישמעאל.

המוזיקה בזמר נוגה – על המוזיקה כמפרשת מילים עם טל בן-אור

מעל לחמישה לחנים שונים חוברו למילותיו של השיר זמר נוגה מאת רחל המשוררת. כל לחן בסגנון שונה וכל עיבוד מאפשר זווית האזנה חדשה לאותן מילים בדיוק. מה מידת ההשפעה של הלחן על המילה הכתובה וכיצד אנו סופגים את השיר בלחנו..

איני עבאדי - אסלאם שלא הכרתם - הרצאה מס' 3

הבנת עקרונות האסלאם, היא אחד המרכיבים החשובים בהוויה הישראלית, בהוויה המזרח תיכונית ובהוויה הבינלאומית. רבות נכתב ופורסם על דת מרכזית זו, בהקשרים מדיניים, צבאיים וכלכליים ולא אחת בנימה שלילית.

ד"ר גוסטב מייסלס — משפט הקופים — ארצות הברית, 1925

המורה ג'ון סקופס הועמד לדין באשמה שלימד בכיתה את תורת האבולוציה של צ'ארלס דרווין בניגוד לחוק האוסר זאת. המשפט הדרמטי עורר סנסציה והיווה את שיאו של פולמוס שהתנהל בין תומכי הבריאתנות לבין תומכי תורת האבולוציה.

ערב ספרות תרבות - יחד נעמוד - תיאטרון הסימטה

תיאטרון הסימטה מארח ערב יוצא דופן של אחדות, אהבה וזכר

ד"ר ליאת יקיר - למה לזברות אין אולקוס? על סטרס, אושר והמוח האנושי

בשנים האחרונות מפלס הלחץ, המתח והחרדה נמצאים בעלייה מתמדת. השינויים, חוסר הוודאות, הלחץ הכלכלי, השימוש בטכנולוגיה ועוד, אחראים לעלייה זו. מה קורה לנו בגוף ובמוח כשאנחנו בלחץ? מדוע אנשים שונים מגיבים אחרת ומתמודדים אחרת..

נועה מנהיים - עיר של אש ושל קרח

איך נבנה הגיהינום? מדוע קשים כשאול ייסורי הבירוקרטיה? ולאיזו אמונה יש הכי הרבה מדורים? מאתר פיזי בעולם הזה, למרחב עינויים תופתי, הארכיטקטורה והמבנה של הגיהינום הם נוף החרדה הפנימי שלנו, השתקפות הצורך שלנו בסדר ושליטה..

נביאי ישראל ביצירות אמנות - מרצה ד"ר אפי זיו

מדוע נביאי ישראל חשובים וקדושים גם בנצרות? מסע מרתק במקומות שונים וצפייה ביצירות אמנות בהן מככבים נביאי ישראל.

אגודת ההיכל עם יגאל גרייבר

לשם מה הגיעה לחיפה כת דתית גרמנית שסולקה מהכנסייה הפרוטסטנטית בגרמניה, התיישבה בחיפה והביאה עמה את הקדמה, המודרניזציה וחידושי הטכנולוגיה, הן לחיפה והן לארץ ישראל?

ד"ר יוסי חלמיש - הבחירה בידינו

אסטרטגיית "הילחם" לעומת אסטרטגיית "קА פא". האם האינסטינקט הוא גם בחירה? המוח האנושי מתוכנת להוציא לפועל חבילה התנהגותית אוטומטית במצב של איום. אצל חלקנו מדובר ב"הילחם" ואצל אחרים "ברח" או "קפא במקום".

ד"ר מרדכי יושקובסקי - רחוב קרוכמלנה בוורשה

הרחוב המפורסם ביותר ביצירה היידישאית ביצירותיו של בשביס-זינגר ושל סופרים אחרים. בשביס-זינגר תיאר אותו כמקום של עוני ועולם תחתון יהודי, אך בשנות ה-20 וה-30 של המאה ה-20, המקום שינה את פניו ונהיה מרכז תנועת הפועלים היהודי

סבין יעקובוביץ - הבולרו של מוריס ראוול – השנים המשוגעות

"הבולרו" של מוריס ראוול הינה יצירת מוזיקה קלאסית מהמפורסמות בעולם. היצירה מפתיעה, משכרת ומעצימה אותנו ולא ניתן להיפרד ממנה. מה שהתחיל כמוזיקת רקע שהוזמנה לבלט פולקלורי הפך לתופעה של ממש המעניינת פסיכולוגים ואנתרופולוגים.

ד"ר גוסטב מייסלס - העסק הביש, ישראל, 1954

"מי נתן את ההוראה?". פעולה ישראלית במסווה (False flag) במצרים. המבצע נכשל ועלה בחייהם של ארבעה אנשים. שני חברי החוליה שהתאבדו ושניים שהוצאו להורג במצרים. כישלון המבצע הביא לשורת משברים פוליטיים בישראל, שזכו לכינוי...

מנהיגות וניהול באוקטבה אחרת עם טל בן-אור

מהי מנהיגות מובילה? מיהו המנהל היוצר תנועה, צמיחה ודינמיות בחברה שלו? מי הוא האדם המבין את המערך האסטרטגי בחברה ויודע להוביל צוות עובדים ולקוחות מסורים אל היעד? כול זאת דרך עולמו של מנצח התזמורת והתבוננות בהרכבים..

עולם בראי הקולנוע - יום השואה הבינלאומי, מרצה רון פוגל

מפופולריזציה ועד לפנטזיה. סרטי השואה לדורותיהם תוך דגש על אלו שנעשו במאה ה-21 והפכו לסרטים יותר בידוריים ופחות חינוכיים.

נועה מנהיים - המתיקות שאחרי

מי נתן לשטן קרניים ואיך הן קשורות לקפה? מה היה חטאם של הטמפלרים ועונשן של המכשפות? ומדוע הערפד הוא התגלמות השטן עלי אדמות? לשטן ולחסידיו (או לפחות, לאלו שהואשמו בכך שהם סוגדים לו) יש היסטוריה עתיקה ונפתלת המגיעה עד..

ד"ר יוסי חלמיש - מי נגד מי בזירה המוחית?

"המוח" שלנו מורכב למעשה משני מוחות – קורטקס וסב-קורטקס. כשלכול אחד תחום אחריות משלו. מצבי הקונפליקט ביניהם מתבטאים בסטרס שחשוב ללמוד להסתגל אליו.

איני עבאדי - אסלאם שלא הכרתם - הרצאה מס' 4

הבנת עקרונות האסלאם, היא אחד המרכיבים החשובים בהוויה הישראלית, בהוויה המזרח תיכונית ובהוויה הבינלאומית.

דוד סמל של ניצחון - מרצה ד"ר אפי זיו

דמותו של דוד מהווה סמל של ניצחון בתולדות האמנות. השוואה בין דויד של מיכלאנג'לו לדוד של ברניני. מהם ההבדלים בין סגנון הרנסאנס לסגנון הבארוק? סיור בין יצירות דוד בתולדות האמנות.

ד"ר מרדכי יושקובסקי - ארוכה הדרך מגולה לציון

נושאים, רעיונות ומוטיבים בספרות יידיש במאה ה-21. על מה כותבים סופרי יידיש עכשוויים? אילו נושאים מעסיקים אותם? מה גורם להם להמשיך ולכתוב ביידיש?

סבין יעקובוביץ - האם אנחנו באמת מכירים את מגדל אייפל?

בשנת 1889 לרגל חגיגות מאה שנה למהפכה של 1789 מארגנת צרפת את התערוכה הבינלאומית EXPOSITION UNIVERSELLE. גדולי המהנדסים משתתפים במכרז ומגישים תכניות לבניית המגדל הגבוה בעולם בפריז.

עולם בראי הקולנוע: ניחוחות של חמלה, מרצה איילת אידלברג

מסע בבהוטאן שבעמקי ההימלאיה.

השיחה שבמוזיקה עם טל בן-אור

אנחנו משוחחים, מתווכחים, שואלים ועונים. כיצד המוזיקה לוקחת פעולות יום-יומיות ויוצרת שיחה והקשבה? האם נוכל להקשיב לדיון דרך האזנה למוזיקה? כיצד המוזיקה מאפשרת לשיחה לעורר את הדמיון ולאפשר לנו להקשיב באופן שונה?

ד"ר גוסטב מייסלס - ההתנקשות בג'ון קנדי, ארצות הברית, 1963

הרצח היה אירוע מכונן בתודעה ובתרבות האמריקנית ועד היום נחשב בעיני רבים לנושא בלתי פתור. ארבע ועדות חקירה ממשלתיות ואחת מוניציפלית, קבעו כי הרצח בוצע על ידי לי הארווי אוסוואלד ובכל זאת, ענני הקונספירציה מרחפים מעל הפרשה..

סבין יעקובוביץ - סמלים של רפובליקת צרפת – היסטוריה ותרבות

צרפת עברה כמה מהפכות וסבלה מחוסר יציבות פוליטית. בין משטר המלכות האבסולוטי ועד לרפובליקה הדמוקרטית, נולדו הסמלים של צרפת החילונית. למה הדגל כחול, לבן ואדום? מי חיבר את הסיסמה "חירות, שוויון, אחווה"? ועוד.

ד"ר יוסי חלמיש - זירת התחרות

בכל רגע נתון שני חצאי המוח הגבוהים, זה השמאלי וזה הימני מתחרים ביניהם על הבכורה. היגיון מול רגש - עיבוד מידע קונקרטי לעומת מידע אבסטרקטי. חשיבה רציונלית לעומת חשיבה רגשית. האם יש מנצחים?

תרפ"ט בחיפה - מרצה יגאל גרייבר

תרפ"ט בחיפה - ב-23 באוגוסט 1929 פרצו אירועי דמים בירושלים, חברון, צפת ובעוד מספר מקומות בארץ. מה שקרה בחיפה כמעט ולא סופר. האירועים בעיר וסיפור גבורה נשי.

איני עבאדי - אסלאם שלא הכרתם - הרצאה מס' 5

הבנת עקרונות האסלאם, היא אחד המרכיבים החשובים בהוויה הישראלית, בהוויה המזרח תיכונית ובהוויה הבינלאומית.

ד"ר מרדכי יושקובסקי - השיבה מגיהינום

פרקים נסתרים מיצירה יהודית בתקופת הגולאג (תחת שלטונו של סטלין). אחת התקופות העצובות ביותר בתולדות תרבות היידיש – ה"קולטור-פוגרום" – השמדתה של תרבות זו בברית-המועצות בסוף שנות ה-40 ותחילת שנות ה-50 של המאה ה-20 והרדיפות

סבין יעקובוביץ - רקדניות בפריז במאה ה-19 בלרינות וקאן-קאן

בהרצאה עשירה בקטעי קולנוע וציורים מפורסמים של אדגר דגה וטולוז לוטרק, נצא למסע בזמן ונכיר כמה מנשות פריז במאה ה-19 שרצו לרקוד באקדמיה, בבית האופרה, או מחוצה להם, בנשפים העממיים של פריז.

ד"ר גוסטב מייסלס - שערוריית ווטרגייט, ארצות הברית, 1972–1974

באוגוסט 1974 נחשפה קלטת ובה ראיות חותכות לשרשרת פעולות ואירועים בלתי חוקיים שנקטו אנשי ממשל ניקסון בהוראת הנשיא עצמו, נגד מחאת הדמוקרטים על המלחמה בווייטנאם. חשיפת הקלטת גרמה לסערה ציבורית ומשפטית...

המוזיקה של מוצרט כביטוי לחיים עם טל בן-אור

מסע לתוך עולמו המוזיקלי של מוצרט שכתב מוזיקה הכוללת את כול מרכיבי החיים. היבטים רוחניים, נפשיים, פיזיים והתייחסות למושגי צורה ומבנים מוזיקאליים כביטוי לסימטריה ואסתטיקה. כיצד הלחין והשתמש בכישרונו המופלא לבטא אותנו..

עולם בראי הקולנוע: עוצמה נשית ב"קצה המערב", מרוקו - מרצה רוני ינובסקי

בנופי צפון המגרב למרגלות הרי האטלס, נחשפים המאבקים בין הנשים הברבריות לגברי הכפר המבטאים את הרצון לצמצום פערים וניתוק מהמסורת.

עולם בראי הקולנוע - אלים ושדים, מרצה דני ינאי

הסודות של באלי האי הקסום בעולם.

איני עבאדי - אסלאם שלא הכרתם - הרצאה מס' 6

הבנת עקרונות האסלאם, היא אחד המרכיבים החשובים בהוויה הישראלית, בהוויה המזרח תיכונית ובהוויה הבינלאומית.

ד"ר יוסי חלמיש - בפנים או בחוץ?

להיות "בתוך הקופסה" לעומת להיות "מחוץ לקופסה". מתי התנהלות בתוך תבניות מוכרות מקדמת אותנו ומתי רצוי לפרוץ אותן?

עולם בראי הקולנוע: ווילס – אומה קטנה לב גדול, מרצה גליה פסח

בין עיירות ציוריות, רכסי הרים פראיים, אנשים לבביים ומורשת מרוצי סוסים מכובדת, ישנן גם גבעות שחורות של מכרות פחם. תעשייה מפותחת בעבר ודעיכה כלכלית בהווה.

ד"ר גוסטב מייסלס - ההתנקשות בג'מאל ח'אשוקג'י, טורקיה, 2018

ב-2 באוקטובר 2018 נרצח העיתונאי הסעודי ג'מאל ח'אשוקג'י בקונסוליה הסעודית באיסטנבול. הרצח האכזרי התגלה עם הזמן והביא לגינויים ולנידוי יורש העצר הסעודי מחמד בן סלמאן. אינטרסים מדיניים הפכו את היוצרות.

ד"ר מרדכי יושקובסקי - נוסח דז'יגן - סאטירה וכתיבה הומוריסטית ביידיש

מפגש מצחיק ומרתק – חייו ויצירתו של הצמד הידוע ביותר בתחום היידיש – גיבורי הסאטירה היהודית - שמעון דז'יגן וישראל שומכר.

סבין יעקובוביץ - ילדים קטנים, הגיבורים הקטנים של פריז

אנחנו פוגשים את ילדי פריז בגלויות של מונמרטר והגיע הזמן לספר את סיפור הגיבורים הקטנים והאמיתיים של פריז. במאה ה-19, ילדים ונערים רבים מסתובבים לבד בפריז, שורדים בקושי וחיים בחבורות. ויקטור הוגו הפך אותם לדמות אמיצה ו..

מבצע ביעור חמץ - מרצה יגאל גרייבר

מבצע "ביעור חמץ" שחרור חיפה במלחמת העצמאות: האירועים שקדמו למבצע, מהלך הקרבות, ובריחת האוכלוסייה הערבית. האם הניצחון הושג כבר כחודש לפני המבצע ולא בחיפה?

משה ויציאת מצרים - מרצה ד"ר אפי זיו

מדוע משה כה פופולרי ביצירות אמנות? הניסים והנפלאות במדבר הם הטרמה לניסים ולנפלאות של ה"ברית החדשה". דמותו של המנהיג המקודש על-ידי כל הדתות הפכה לפופולארית בתולדות האמנות ורבות היצירות המתחקות אחר פועלו.

איני עבאדי - אסלאם שלא הכרתם - הרצאה מס' 7

הבנת עקרונות האסלאם, היא אחד המרכיבים החשובים בהוויה הישראלית, בהוויה המזרח תיכונית ובהוויה הבינלאומית.

דר יוסי חלמיש - אובדן ופרידה

כיצד להתגבר על זיכרונות העבר וכיצד ליצור ולצבור זיכרונות חדשים? בשנים האחרונות מבינים חוקרי המוח שהזיכרון הוא לא מה שחשבנו. חקר הזיכרון צובר תאוצה וידע עדכני ומאפשר הבנה כיצד ניתן להתגבר על זיכרונות קשים וכיצד..

ד"ר מרדכי יושקובסקי - בלומה למפל וסופרות אחרות ביידיש

אחת הסופרות המסתוריות ביותר מאלה שיצרו ביידיש. חייה הכתיבו את נושאי כתביה – גורלן של נשים יהודיות, אהבה נכזבת, הפן הארוטי באהבה ועוד.

סבין יעקובוביץ - פריז תחת הכיבוש הנאצי

ב-14.06.1940 פריז מתעוררת ומוצאת עצמה תחת כיבוש נאצי. שינוי משטר, שילוט, חיילים ברחובות, הכל ניראה אחרת. במשך ארבע שנים צרפת תכיר אחת התקופות השחורות והקשות בהיסטוריה שלה. הכל השתנה אך בו זמנית העסקים ממשיכים "כרגיל"..

איני עבאדי - אסלאם שלא הכרתם - הרצאה מס' 8

הבנת עקרונות האסלאם, היא אחד המרכיבים החשובים בהוויה הישראלית, בהוויה המזרח תיכונית ובהוויה הבינלאומית.

עולם בראי הקולנוע: תחיית המורשת האבוריג'ינית באוסטרליה, מרצה רוני ינובסקי

הצצה אל תרבותם של הילידים האבוריג'ינים על רקע קיפוח זכויותיהם באוסטרליה של שנות ה-60 ונופיה המרהיבים של היבשת. מרצה רוני ינובסקי - גיאוגרף וחוקר תרבויות.

עולם בראי הקולנוע - הבהלה לזהב - מרצה דני ינאי

כיצד שינה הזהב את פניה של אמריקה ואיך צ'ארלי צ'אפלין ודונאלד טראמפ קשורים לכל זה?

ד"ר יוסי חלמיש - לחיות את החיים או לשרוד אותם?

הישרדות לעומת well-being - המוח האנושי אמנם מחוייב לקדם את ההישרדות שלנו אך בכל הנוגע לשיפור חווית החיים הסובייקטיבית, המוח אדיש לחלוטין. כיצד ניתן לשנות זאת?

הכתב העברי ביצירות אמנות - מרצה ד"ר אפי זיו

הכתב העברי ביצירות אמנות - מסע קסום בין יצירות אמנות בהן מופיע כתב עברי. חלקן יצירות מפורסמות וחלקן חבויות ביצירות עלומות אשר גילוי הכתב העברי בהן יוצר חוויה מסוג אחר.

ד"ר גוסטב מייסלס - מותה של מהסה אמיני, איראן, 2022

מהסה אמיני לא לבשה את החיג'אב כראוי ולכן נעצרה ועונתה על-ידי "משמרות הצניעות" סיירת ההדרכה של ממשלת איראן. כעבור יומיים היא מתה בבית החולים בשל מה שהוגדר כאי ספיקת לב. מותה הוביל להתקוממויות כנגד תקנות החיג'אב.

עולם בראי הקולנוע: השאיפה לאושר בעידן של משבר, מרצה סבין יעקובוביץ

האם המסגרת המשפחתית מצליחה עדיין לתת לנו נחמה ותחושת שייכות בחברה בה אידאולוגיה פוליטית, אידאלים ואמונה בערך האדם התמוטטו? השפעת המצב הכלכלי על מעמד הפועלים ומעמד הביניים בצרפת.

ד"ר יוסי חלמיש - רפואת המוח הגמיש

ענף חשוב בתחום חקר המוח הינו Clinical neuroscience. תחום זה עוסק ביישומים הקליניים של חקר המוח. "טיפים" מעשיים לקידום בריאות הודות לקידום איזון.

נושאי ההרצאות

לוח ההרצאות באתר הם בנושאים מגוונים ומכל העולמות. תוכלו לפגוש הרצאות בנושא פוליטיקה, בריאות, ספורט, תזונה, כלכלה, עסקים, תקשורת, ועוד על החיים עצמם ממיטב המרצים הטובים בישראל שיעבירו את ההרצאה בצורה מעניינת ומרתקת.

איזה נושא מעניין אתכם? בחרו מתוך לוח ההרצאות את ההרצאה בנושא שהכי מעניינת אתכם!

כרטיסים להרצאות

הזמנת כרטיסים להרצאות מתבצע אונליין דרך האתר. חלק מההרצאות הם בחינם ובמחיר מוזל (לדוגמא: 10 ש”ח לכרטיס), אז זו הזדמנות מעולה ללכת להרצאות בנושאים גם אם הם פחות מעניינים אתכם, מכיוון שייתכן זה אף יכול “לפתוח לכם את הראש” למשהו חדש שעדיין לא הכרתם.

כאמור, מחירי הכרטיסים נעים בין עשרות שקלים בודדים לבין מאות שקלים בהתאם לבחירת ההרצאה. בחלק מהרשימה נמצאות גם סדנאות עם מספר מפגשים שכדאי להכיר.

הרצאות מעניינות

הרצאות מעיינות מביאות לנו כוח במובן מסוים. עצם העבודה שמצאת הרצאה שמעיינת אותך והאזנה לאדם מרצה על נושא מעניין ממבט עיניו, יכול לתת לך לדרך חדשה בחיים.

הרצאה מעניינת בנושא שנוגע לך יכולה לתת כלים חדשים. עצם העבודה שאתה שומע מידע על נושא שמסקרן אותך – דרך העיניים של מישהו שעבר את מה שאתה עובר כיום או את מה שאתה מתכוון לעבור, יכולה לעזור רבות.

למה חשוב ללכת להרצאה?

חשוב ללכת להרצאה מכיוון שמחקרים הוכיחו שלהקשיב לאדם עם ניסיון וידע או בכלל ללמוד מאנשים אחרים – תורמים לאדם גם אם הוא לא מודע לכך. ההרצאה נותנת השראה וידע מאדם (מרצה) שיש לו ניסיון בדבר הנושא ממבט עיניו, מה שאולי ולכם עדיין אין.

שימו לב: אתר Ticketsi אינו אחראי על ההרצאות – מערכת לוח ההרצאות, מידע, כרטיסים, סליקה וכל מה שקשור להרצאות נעשה באמצעות משרד הכרטיסים “איוונטבאז” והוא האחראי הבלעדי בכל מה שקשור לטיב ההרצאה, הזמנה וביטול כרטיסים.