ספסרות כרטיסים: איך להיזהר מכרטיסים מזויפים ויקרים? מדריך

  • מאת Ticketsi
  • פורסם ב-12/10/2019, 10:27
  • עודכן ב-25/03/2024, 00:32

ספסרות בכרטיסים הפכה לנפוצה בקרב אנשים שמוכרים כרטיסים להופעות, משחקי ספורט וכל תחום אחר מהבידור והאומנות במחירים גבוהים מהמקור. אנשים רבים לא מודעים לכך ונופלים בפח כאשר הם משלמים מחיר מופקע לכרטיסים ובמקרים מסוימים לא מקבלים אותם או מקבלים כרטיסים מזויפים. איך תיזהרו מספסרות של כרטיסים? אתר Ticketsi עם המדריך השלם שיעזור לכם.

חשוב לדעת: אתר Ticketsi כאן כדי למזהר את נזקי הרוכשים התמימים מול הספסרים והכרטיסים המזויפים. באתר תמצאו כרטיסים רק ממשרדי כרטיסים רישמיים.

מה זה ספסרות כרטיסים?

פירושו של ספסרות זה בעצם עיסוק בקנייה בזול ומכירה ביוקר של מוצרים מבוקשים. תקראו לזה ניצול לרעה לטובת רווח אישי. התופעה הזו הפכה להיות נפוצה בישראל וקונים תמימים שמעוניינים לרכוש כרטיסים, נופלים בפח שטומנים הספסרים, שמוכרים את אותם כרטיסים בפי כמה מהמחיר המקורי ולעיתים גם - כרטיסים מזויפים.

למי מאיתנו זה לא קרה: רציתם להזמין כרטיסים להופעה או למשחק כדורגל שכל-כך רציתם, אבל כל הכרטיסים נגמרו והמכירה הסתיימה.

מה לעשות? את השאלה הזו, הצליחו ספסרים ברחבי הארץ והעולם לנצל לרעה כנגד מחפשי הכרטיסים - אתם.

איך נזהרים מספסר כרטיסים? יש כמה דרכים להימנע מראש, אנו ממליצים לכם לקרוא בעיון את המאמר הבא כדי לדעת על כל הדרכים שמטמינים הספסרים בשביל שלא יעבדו עליכם. כאמור, אתר Ticketsi מפנה למכירות כרטיסים לאתרים רשמיים ואמינים בלבד, כך שתוכלו להזמין מבלי לחשוש.

איך עובדת שיטת הספסרות?

היום כל אחד יכול לרכוש כרטיסים להופעה או למשחק כדורגל ולהפוך לספסר מהשורה הראשונה. שוק האפור הזה מגלגל מליונים בשנה וקשה לעצור את זה. השיטה הידועה והנפוצה ביותר היא ספסרים פרטיים. אדם, שהצליח לרכוש כרטיסים ומציע את אותם לאחר שמכירת הכרטיסים הסתיימה.

אך אותו ספסר פרטי, מוכר את הכרטיסים במחיר גבוה הרבה יותר מהמחיר שקנה באמת וכך מגלגל לעצמו רווח נקי לכיס. הספסרים הפרטיים מציעים את הכרטיסים דרך הרשתות החברתיות בקבוצות בפייסבוק ובאינסטגרם, חלק מהם מציעים את הכרטיסים באתר יד 2. איך תדעו את מחיר הכרטיסים המקורי?

  • בדקו באתר המכירות הרשמי. אל תתעצלו ותעשו עבודת מחקר סביב הכרטיסים. בדקו את משרד הכרטיסים הרשמי של אותו מופע (לכל מופע יש כזה) שבדרך כלל בחיפוש פשוט בגוגל תמצאו אותו. בדקו באתר את טווח המחירים, וכך תקבלו אינדיקציה מדויקת לגביהם.
  • התקשרו למשרד הכרטיסים הרשמי. למרות שמכירת הכרטיסים הסתיימה, אל תהססו להתקשר למשרד הקופות הרשמי של המופע ולשאול על מחירי הכרטיסים.
  • חברים או מכרים. אם אתם מכירים בני משפחה או חברים שרכשו כרטיסים לאותו מופע, תשאלו אותם בכמה הם קנו ודרך איפה. שימו לב שהם לא קנו מספסרים, אחרת גם אתם תיפלו בפח.

היזהרו מקניית כרטיסים מזויפים. בדקו את הכרטיסים היטב ואת ברקוד הכרטיס. ספסרות כרטיסים היא מעשה לא חוקי ופלילי בישראל, כאשר העונש המוטל עליו על-פי החוק הוא מאסר וקנס של עד 226,000 ש"ח. בדצמבר 2017 עצרה משטרת תל אביב אדם שמכר כרטיסים לעומר אדם ב-600 ש"ח במקום ב-250 ש"ח. הספסר, תושב תל אביב בן 47, נעצר ועוכב לחקירה ובעקבות זאת נרשם לו רישום פלילי.

אתרי ספסרות כרטיסים באינטרנט

נתחיל בהדגשה: היזהרו מאתר Viagogo. באתר מוצעים כרטיסים להופעות של זמרים במחירים של עשרות עד מאות אחוזים מעל המחירים האמיתיים. הפלטפורמה של האתר היא כרטיסים יד שנייה. האתר מציע למוכרי כרטיסים למכור את הכרטיסים שלהם באתר, אך נראה ש-Viagogo לא מפקחים על המחירים, ואותו מוכר יכול להציע כרטיסים במחירים גבוהים ממחיר הכרטיס המקורי.

בחודשים האחרונים הצטברו תלונות רבות נגד ויה גוגו, בין היתר על כרטיסים שלא סופקו בזמן, עמלות מנופחות, כרטיסים מזויפים, מכירת אותו כרטיס פעמיים ואי קבלת כרטיסים - גם במקרים שרוכשים טסו במיוחד לחו"ל. הרשות להגנת הצרכן פרסמה אזהרה בנוגע לאתר, ותביעה ייצוגית הוגשה נגד האתר.

איך תיזהרו מספסרות ומכרטיסים מזויפים?

  • קנייה מאתר לא מוכר - בדקו איפה נמצאת החברה ואת בעלי הדומיין. אם החברה נמצאת במדינה זרה שלא מתכתבת עם ההופעה, סביר להניח שזה עוקץ.
  • בדקו את שירות הלקוחות - אל תהססו לבדוק את שירות הלקוחות של האתר ממנו אתם עומדים לרכוש את הכרטיסים. כך תדעו שיש מי שידאג לכם אם תתקלו בבעיות בכרטיסים.
  • קראו ביקורות - בחיפוש פשוט של האתר בגוגל, תוכלו למצוא ביקורות ומידע לגבי אמינותו של האתר.
  • בעת הרכישה - שימו לב לאמצעי התשלום ואיך הוא מתבצע. העדיפו לחלק לתשלומים ולשלם דרך פייפאל. קחו בחשבון את שערי ההמרה לשקל, הסתכלו על המחיר הסופי שלא השתנה.
  • "הכרטיסים עומדים להיגמר!" - טריקים שיווקיים ינסו לזרז אותכם לרכישה הכרטיסים, אך לפעמים זה שקר.
  • המחיר זול - אם המחיר זול מדי לעומת שאר המחירים שראיתם, כנראה שיש פה משהו חשוד.
  • המחיר גבוה - אם המחיר גבוה זו ספסרות.

ראו גם: זיהוי כרטיסים מזויפים

איך להתנהג לפני רכישת כרטיסים באינטרנט?

לפני רכישת כרטיסים באינטרנט, יש לשים לב ולפעול לפי ההוראות הבאות:

  1. בדקו מי המפיץ הרשמי של ההופעה וקנו ממנו.
  2. כנסו לאתר המופע הרשמי ובדקו לאן מוביל קישור המכירה.
  3. בדקו את מחירי הכרטיסים הנקובים באינטרנט ובתקשורת.
  4. קראו את התקנון הביטולים והאותיות הקטנות לפני שאתם מבצעים רכישה באתר.
  5. אל תעלו צילום של הכרטיסים עם הברקוד עליו לרשתות החברתיות.

קניית יד שנייה של כרטיסים היא סיכון גדול שלפעמים משתלם. שימו לב למיקום המושבים ולמדיניות הביטולים (גם כאשר ההופעה בוטלה). זכרו שחוק הגנת הצרכן לא תקף בחו"ל.  

אתר Ticketsi

טיקטסי הוא מגזין בילויים המרכז את אירועי התרבות של ישראל ומנגיש לכם אותו בצורה מעניינת ונוחה להבנה עם כל המידע העדכני והאמין שרציתם לדעת. באתר תמצאו מידע על הופעות מוזיקה חיות, הצגות ילדים, תיאטרון ישראלי, הופעות סטנד אפ, פסטיבלים, מסיבות, אופרה, ריקוד ועוד. תיהנו!