רציתי שתדע הצגה עם שירי עוזי חיטמן - כרטיסים, הנחות ולוח הצגות 2024
- מאת Ticketsi
- עודכן ב-16/09/2024, 19:12
למעלה מ-18 שנים חלפו מאז פטירתו של עוזי חיטמן, מחשובי כותבי השירים בתרבות הישראלית. למרות היעדרותו, שיריו וקולו ממשיכים לגעת בליבנו ובליבם של ילדינו. תיאטרון יפה גבאי מציג היום את "רציני שתדע" - הצגה שעושה כבוד לחיטמן ולשיריו היקרים עם הטון הכן, הלבבי והייחודי של חיטמן שהותיר חותם עמוק על מיליוני אנשים בישראל.
תוכן עניינים [הצג]
רציתי שתדע כרטיסים ולוח הצגות 2024
מחירי הכרטיסים לרציתי שתדע משתנים בהתאם לבחירת התאריך ולפי כיסא הישיבה באולם. הזמנת כרטיסים מתבצעת אונליין ממשרד הכרטיסים הרשמי, באמצעות לוח ההצגות הבא:
משך זמן ומידע חיוני
משך זמן ההצגה שעה, רכישת כרטיס הכרחית לכל גיל, מומלץ לגילאים 2-8. שימו לב: לגבי הפסקה במופע יתכנו שינויים, יש פעמים שתתקיים הפסקה ויש פעמים שלא, בהתאם לדרישת האולם ביום המופע. חל איסור על הכנסת עגלות לתוך האולם מטעמי בטיחות.
הנחה, כרטיסים מוזלים, הטבות
ישנם הנחות נקודתיות שמשתנות בהתאם למיקום המופע, בתוקף לזמן מוגבל, בכפוף לתנאים המלאים.
מחירי הכרטיסים תקפים לזמן מוגבל ועשויים להשתנות/להסתיים, בכפוף לתנאים של אתרי ההזמנות אליהם אתם מועברים. Ticketsi אף פעם לא גובה את התשלום. אם ראיתם כרטיס במחיר מסוים, אין זה אומר שהמחיר עדיין תקף, ייתכן ואזל. חשוב לבדוק את כל פרטי הכרטיס, המחירים הסופיים והתנאים וההגבלות באתר ההזמנות לפני ביצוע ההזמנה.
העלילה של רציתי שתדע בתיאטרון יפה גבאי
כדי לכבד את מורשתו של חיטמן, תיאטרון יפה גבאי העלה הצגה המציגה את שיריו, בשם "רציתי שתדע". בעלילה, עידו השובב מבלה את חופשת הקיץ שלו בקיבוץ של סבא יהודה, שם הוא פוגש אנשים ובעלי חיים שהוא לא נוהג לפגוש בחיי העיר שלו. עידו מתעד את חוויותיו בחרוזים במחברת שנתן לו סבו, ורשמים אלה הופכים לאחד משיריו האהובים והמוכרים ביותר של עוזי חיטמן. המחזה מציע הנאה צרופה ומפגש בין-דורי המציג את אופייה העל-זמני של המוזיקה של חיטמן.
שחקנים ומשתתפים
בהשתתפות שחקני התיאטרון: יפה גבאי, עדי וייס, שרון ונצובסקי, מיכל לוינטון ויניב בספורד.
השירים בהצגה
לאורך ההצגה, יבוצעו השירים של עוזי חיטמן שכתב ויצר במהלך הקריירה שלו, יצירות מצליחות רבות שהטביעו את חותמן על המוזיקה הווקאלית העברית. בין יצירותיו המפורסמות: "אדון עולם", "מי ידע שזה יהיה ככה", "רציתי שתדע", "אנחנו נשארים בארץ הזאת" ו"כמו צועני".
שיריו של עוזי חיטמן ממשיכים לתפוס מקום מיוחד בהצגה רציתי שתדע ובלבבות רבים של ישראלים. זו הזדמנות להינות מהמוזיקה שלו שחצתה דורות ונשארת פופולרית הן בקרב מעריצים מבוגרים שגדלו על מנגינותיו והן בקרב מאזינים צעירים יותר שמגלים את יצירתו לראשונה. הפופולריות המתמשכת של חיטמן היא עדות לכוחה של כתיבת השירים שלו ולקשר העמוק שיצר עם הקהל שלו.
ראו גם: הצגות ילדים - רשימת הצגות לילדים לפי תאריך, עיר ומחיר.
חייו והקריירה של עוזי חיטמן
עוזי חיטמן, שנולד בגבעת שמואל בשנת 1952, גדל מוקף מוזיקה, כאשר הוריו היו ניצולי שואה ששמרו על אורח חיים יהודי מסורתי. אביו היה חזן, ובית משפחתו היה מלא בצלילי הביטלס, הרולינג סטונס, אנריקו מסיאס, אופרה ומוזיקה ליטורגית. בגיל 11 קיבל חיטמן את הגיטרה הראשונה שלו ועד מהרה החל ללמד את עצמו לנגן. לאחר ששירת בלהקת הבידור הצבאית של פיקוד המרכז בשנים 1971–1973, החל חיטמן בקריירה פורייה כזמר-יוצר, מוזיקאי, מלחין, שחקן, במאי ואיש טלוויזיה. במהלך 33 שנות הקריירה שלו כתב מוזיקה ומילים ל-658 שירים הרשומים באקו"ם, איגוד המלחינים, הסופרים והמוציאים לאור של המוזיקה בישראל.
שורה תחתונה
עוזי חיטמן היה פזמונאי מוכשר שהמוזיקה הלבבית שלו הותירה חותם בל יימחה על התרבות הישראלית. סגנונו המוסיקלי המגוון ויכולתו להתחבר לקהל הפכו אותו לדמות אהובה בעולם המוזיקה הווקאלית העברית. הפקת תיאטרון יפה גבאי ל"רציתי שתדע" משמשת כמחווה הולמת לחייו ויצירתו של חיטמן, חוגגת את שיריו הנצחיים ומזכירה לנו את ההשפעה הנצחית שהייתה לו על חיינו.
הצגות קלאסיות נוספות: אליעזר והגזר, דירה להשכיר, איה אאוץ' אווה